Då är det hög tid för ett litet inlägg igen. Var igår i Hemmeslöv strax utanför Laholm och lagade mat till en dam som hade köpt på sig ett lamm. Detta var i hennes mening för fett och hon hade en vision om att allt ska lagas så fettfritt som möjligt då hon har problem med hjärtat. Dagen bestod i att bena ur två stora stekar och laga upp så många rätter som möjligt för att sedan stoppa det i frysen färdiglagat. Ett projekt som kan verka enkelt men med en ugn och spis som ej gick använda samtidigt utan att propparna gick ställde till vissa problem. En stek hade satts i ugnen redan kvällen innan för att göras till en tjälknöl, den blev lite röd pga av ovanstående dilemma, men ack så god. Problem är till för att lösas och stek fick tillagas på spisen, ben fick grillas i pannan innan de for i grytan föra att göra fond. Hade för arbetet köpt mig en kvarn för att mala färs, kan säga att jag hoppas på att få lämna den åter. Inte optimal om man säger så. Ansade köttet väl och skar i små bitar men, ack nej. Får vara nästa investering till företaget, en assistent som fungerar för alla min projekt. Men lite färs blev det efter mycket jobb och färsbiffar med vitlök och örter tillagades och packades i frysen. Ska idag dit igen och laga en kålpudding på lamm, lammsadel, potatisgratäng, göra sås på fond som kokats och fixa lite lammkotletter. Önskar er en bra dag och på återseende. / Charlotte