Vår historia

Att det skulle bli den Mobilakocken är inte alls så konstigt eftersom det finns två saker som verkligen går som en röd tråd genom mitt liv, nämligen att laga mat och vara rörlig. Ända sedan restaurangskolans examen har rörlighet och nyfikenhet präglat mig och också lagt grunden till var jag är idag.

Resan dit har varit både rolig och tuff. Att under ledning av tuffa tyska kockar bli kallskänka på Grand Hotell i Stockholm direkt efter skolan var en hård väg, men ack så lärorik. Att titta tillbaka och reflektera ger såklart inte bara er som är nyfikna på mig en bild, det ger även mig själv en glädje och stolthet över allt jag lärt mig och alla människor jag genom åren har träffat. En tacksamhet att det ena har lett till det andra.

Efter en tid i Stockholm

blev det åter Halmstad. Det hade hänt mycket på restaurangfronten och flertalet bra restauranger pockade på min uppmärksamhet. Och jag hann med ganska mycket innan det väl bar iväg igen. Nya Hotell Tylösand, Restaurang Svea och bodegan, Hotell Amadeus och inte minst hos Stefan Holmström som jag minns att jag var extra stolt över. Samtidigt som jag lärde mig att laga mat i alla dess former arbetade jag även med andra sysslor. Om mat och rörlighet är en röd tråd kan jag nog också tillägga att service och hårt arbete är en annan.

Att båtar skulle bli en del av mitt liv

var det nog ingen som trodde, allra minst jag. Men likväl så svarade jag på en annons i Sydsvenskan och jobbet blev mitt, kallskänka på Cunards båt QE2 med säte i Southampton. Under turer på stormiga hav till New York och Boston så lärde jag mig att jobba under rörliga arbetsformer. Att ha jobbat på en lyxkryssare gav mig chansen att även jobba på Midnight Saga, en privtatägd yacht där jag jobbade främst som stewardess, men med en besättning på ett tiotal personer fick man dock inte vara rädd att rycka in där det behövdes.  Att jobba på båt är lärorikt på mer än ett sätt. Vi var människor från världens alla hörn som hade ett gemensamt mål, nöjd kund. Mina resor ut i världen tog mig även till Frankrike där jag bland annat jobbade som husfru åt en dam i Monaco. Förutom att få möjligheten att ytterligare förkovra mig i det franska språket tog jag med mig många underbara minnen hem från ett Frankrike som jag ständigt håller kärt.

När jag återvände till Halmstad

varvades tiden med jobb inom restaurang samtidigt som jag också vid den tiden blev mamma till två pojkar. Som småbarnsförälder blev det mest jobb som servitris när möjlighet gavs. När pojkarna hade blivit större fick jag möjlighet att åter jobba på restaurang Svea där jag sedan stannade under 11,5 år. Arbetet på Svea gav mig mycket, jag fick prova på olika befattningar och fick arbeta med många olika saker. Vilket jag i dag har stor glädje av, liksom den vinkunskap jag under ett år fördjupade mig i då jag tog tjänstledigt och gick Internationella Bar och Restaurangchefsutbildningen IBR.

När jag 2010 valde att säga upp min fasta anställning var det för att jag hade fått förmånen att vara kallskänka på Winnerbäcks sommarturné. Det var en fantastisk upplevelse och jag kunde verkligen känna ända in i märgen hur mycket jag älskar att åka runt och laga mat. I alla väder, under alla förhållanden och under ganska pressade situationer.

Winnerbäcksturnén i kombination med ett givande år av studier inom projektledning, marknadsföring, organisation och ledarskap fick mig att våga se alla steg som genom åren byggt den grund jag nu står på. Det jag byggde av min erfarenhet blev den Mobilakocken, mitt eget företag.

Boka fest

Skriv dina kontaktuppgifter samt berätta lite om ditt planerade event. Du kan också ringa eller maila. tel: 0708144914info@mobilakocken.se