Detta var en fråga som jag ställde mig runt jul förra året. Hur kommer det att gå? Lite omtumlande att nu bara luta sig mot det egna företagandet och inte ha någon annan inkomst. Som en lite parentes kan det nämnas att jag lyckades onsdagen innan jul sälja 20 jullandgångar som blev så populära att de redan nu har lagt in om en repris till denna julen, tokigt.

Det nya året började som sig bör med att telefonen var lite tyst, och lite förvånad var jag över att ingen kom på idén att hyra mina tjänster till nyåret. Nu har det släppt och jag får mail och förfrågningar på löpande band, och det största som jag gjort hitintills fick jag göra den 18 januari. Det var då en Eldsjälsgala här på Halmstads Teater, där var det inbjudet 250 gäster som skulle prisas och hyllas för sina ideella insatser med mat, underhållning och prisutdelning. Jag hade som vision att det skulle kännas lyxigt för dem, för det är de värda med tanke på hur mycket fritid de lägger ner på att hjälpa andra. Vad jag förstod på reaktionerna runt bufféerna så tyckte de att det smakade gott, var rikligt med mat och såg vackert ut. Jag tackar och bugar, då har jag lyckats. Att laga till så många själv, när man som jag inte har något eget kök, kräver bra planering och en vilja av stål.

Framöver? Har en hel del bokningar som ligger lite längre fram i tiden. Två bröllop, en student, en stor födelsedagsfest och lite annat smått och gott. Men låt inte dessa beställningar hindra dig, skicka mig ett mail med din förfrågan så kan jag säkert hjälpa även dig. De närmaste veckorna däremot så blir det för mig att svara på mail,  jobba med min hemsida, förkovra mig själv, utöka mitt kontaktnät och baka knäckebröd. Men först, en liten trip till Paris. Så för att svara på min fråga, 2012 ser ut att bli ett mycket bra år. Jag önskar dig det samma. / Charlotte