Så här i mellandagarna så är det för tillfället lugnt här på Fiskaregatan i Halmstad, så jag passar på att baka lite fröknäckisar och uppdatera mig lite här och där. Vill  göra en rättelse, eller snarare ett förtydligande, jag har lagat julmat till lite över hundra personer, inte antal julbord. Fick nämligen denna fråga för ett par dagar sedan och förstod då att jag var otydlig i min formulering. Så tydligt för mig men inte i min text.

Tänkte även att jag så inför det nya året skulle passa på att dela med mig av receptet på dessa goda fröknäcken. Önskar dig lycka till i ditt bakande.

Fröknäcke Ugnsvärme 175 C tid, 20 min i ugn per bröd Till fyra stora knäckebröd så behövs det

Medan degen jäser i 30 min Rosta 2 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor flingsalt efter tycke och smak Blanda detta med 1 dl skalade sesamfrön 1 dl oskalade sesamfrön 1 dl linfrön och lägg i en skål
Plocka fram brödkavel, flingsalt, vatten och penselborste. Mjöla bänken och dela degen i fyra delar. Degen ska vara smidig men inte för hård, jobbigt att kavla då. Blanda i mer mjöl om det behövs och börja kavla. Jag brukar för enkelhetens skull kavla degen på bakplåtspappret eftersom jag vill ha den så tunn som möjligt. När du är nöjd med tjockleken så pickar du kakan med en gaffel. Pensla med vatten, lägg på fröer efter tycke och smak, strö på mer flingsalt om så önskas och kavla in fröerna innan brödet åker in i ugnen. Om du nu mot förmodan inte orkar göra detta själv så bakar jag fortsättningsvis gärna det åt dig. Lycka till och hör av dig om det är något du undrar…

Boka fest

Skriv dina kontaktuppgifter samt berätta lite om ditt planerade event. Du kan också ringa eller maila. tel: 0708144914info@mobilakocken.se