Som jag berättade om i mitt förra inlägg så var jag i Hemmeslöv och jobbade i två dagar förra vecka. Förutom de rätter jag redan talat om så blev det grönsaksoppa på rotfrukter som blev över och ett rotfruktsmos med vitlök som hamnade tillagat i hennes frys. Detta var ett fantastiskt roligt jobb och jag hoppas att det är fler som nappar på denna idé om att ha färdiglagad mat i frysen, som jag har tillagat.

Men veckan bestod även av ett jobb där jag lagade en buffé för 20 personer. Valde att göra den lite mer höstlig och potatissallad blev i stället rotfruktsgratäng. Tomatsalladen som jag brukar ha med byttes ut mot chevrégratinerade röbetor med honung och pinjenötter. För övrigt så gjorde jag, som blivit till en tradition, marinerad och ugnsstekt fläskfilé och kycklingfilé, stor grönsallad med morötter, blomkål, rödlök och purjolök. Aioli, olivtapenad och två yoghurtsåser. Egen färskost med örter och vitlök som matchade, mina knäckebröd och focaccian som jag hade bakat, mycket bra. Färsk frukt och ost var övriga komplement.

Sedan så händer det som är det bästa med att laga mat hemma hos andra; man hittar lite saker i skafferiet och nya rätter tillkommer, i det här fallet marinerade kronärtskockshjärtan och bottnar samt en blandad bönsallad. Vi hade en person som var laktosintolerant så han fick en gratäng gjord på buljong i stället.

Allt går att lösa och jag trivs bäst när jag får skapa utifrån nya och oväntade förutsättningar. (Kom ihåg att det är min tid du betalar för och jag lagar de råvaror du har bestämt och har hemma.) Jag skriver idag i hopp om att de vänner som jag har haft förmånen att laga mat för genom åren ska hjälpa mig att förklara, för er som inte fått vara med, hur de har upplevt upplägget och maten. Så ni som har varit med skriv gärna en rad och hjälp mig i min marknadsföring.

Denna veckan så handlar det mest om marknadsföring, som ni kanske redan har förstått. Bakar därför idag även mina knäckebröd som sedan blir en liten giveaway tillsammans med mitt visitkort. Som sagt, ny vecka med nya utmaningar.
Önskar dig det samma. Charlotte