Har i mitt företagande haft den fantastiska turen att ha väldigt mycket att göra just under dessa sista två månaderna, har gjort lite över hundra julbord samt lite andra kul bufféer. Kommer att uppdatera mig lite mer i början på nästa år när och berätta mer ingående om hur det har varit. Tänkte nu att delge er året julbrev som delas ut till nära och kära, men som nu även blir offentligt.

En god jul och ett gott nytt år önskar jag dig. Håll till godo…

Julbrev 2011

Om man börjar där det förra julbrevet sluta så spenderades förra nyåret, dagarna två, tillsammans med Bettan här hemma hos mig, vi följde upp med att bada bubbelpool hemma hos Zanna den andra januari. Varför är detta viktigt? Detta är viktigt för att det var trevligt men främst för att vi alla skrev varsin lapp om hur livet skulle se ut om ett år, dessa ska nu öppnas i början av januari, spännande. I mellandagarna, så sprang jag på Jalle, på Fridolfs krog. Han frågade vad jag sysslade med och när jag sa att jag jobbade på Yoss så undrade han, – Varför då? Du ska ju jobba hos oss. – Ska jag? blev mitt något förvånande svar. Och på den vägen har det varit fram till den 1 dec i år då Fridolfs såldes och de nya ägarna ska ta hand om serveringen själva. Var jag hamnar härnäst får framtiden utvisa.

Vidare om året, så gick våren i skolans tecken både för mig och för Jamie, det var hans sista termin i skolan och mycket var på gång för honom. Själv så kämpade jag på med skolarbeten och när jag skulle ha min sista LIA period så valde jag att göra mitt eget projekt. Jag skulle bli konsult, så var det bestämt. Jag och Zanna tog oss en liten tur till London och hon slutade inte ställa jobbiga frågor, så som ” vad tänkte du att du skulle göra för restaurangerna? Vem ska du vända dig till? ” osv. Blev lite lätt irriterad när jag inte kunde svara på hennes frågor så när Zanna sa, – det här med matlagning då? så gav jag upp. Det är klart att jag ska hålla på med matlagning, detta som jag brinner för allra mest. Livet är för kort för att inte ha kul på jobbet, eller? På vägen hem till Halmstad så kläcktes namnet och Mobilakocken var ett faktum.

Tre dagar senare så satt jag på en nätverkslunch och berättade om mitt nya företag, 4 dagar senare så hade jag min första kund, och på den vägen är det. Hur blev det så här kan man undra? Stötte ihop med Ingela i somras, hon hade funderat lite på det här med mitt företagande och ställt sig frågan hur allt kunnat gå så snabbt? Hon hade då kommit fram till att jag har marknadsfört mig hela mitt vuxna liv, så med den slutsatsen var det inte så förvånande längre för henne. Kanske är detta sant, och jag har funderat på denna idé länge, men det är först nu när grabbarna är stora som jag vågar ta steget fullt ut. Om inte jag har mat på bordet så löser det sig alltid, men det är lite svårare när man är tre. Så nu kör jag så det ryker…

Skolorna, min och Jamies, avlutades med en hejdundrande fest som vi ordnade på kajskjulet. Jennie var en fantastisk värdinna, Mikey uppträdde med sitt band Between Penguins, Jamie äntrade scenen och förvånade många med sin stämma och mamma (jag) gick bara omkring och mös. Tack alla för den kvällen, magiskt.

Hur mår jag lite mer privat då kan man ju undra. Jag mår som en prinsessa vill jag säga, men det får jag inte kalla mig för Ulf, för då är han prins och så kan vi inte ha det. Så jag mår som en drottning tillsammans med min kung och vi smider planer för vår framtid tillsammans. Men vi skyndar långsamt, vi har ingen brådska. Så jag går mellan mina två sovplatser och funderar på hur vi ska lösa allt på bästa sätt. Men det viktigaste är att vi vill vara tillsammans, så var sak har sin tid. Nu ska vi fira jul och nyår tillsammans, något som är nytt för oss båda. Kan man lära gamla hundar att sitta??

Mina underbara grabbar då? Som jag sa tidigare så var detta Jamies sista år i skolan så nu är även han vuxen, snyft. Betyder detta att jag är gammal? Skämt och sidor, båda grabbarna mår toppen och fick jobb som kockar i somras på campingen ute i Tylösand. Lite roligt tyckte jag som har levt ihop med dem, men inte så förvånande enligt andra. Mikey avslutade sitt jobb därute med att vara trubadur sista kvällen. Det är musiken han vill hålla på med om allt går enligt hans planer. Därför så drog han till England en månad för att spela med Tim direkt efter jobbet var klart på campingen. Jamie avbröt sitt kontrakt därute och gav sig ut på turné. Först med, Europé och Takida, och sedan Robert Wells för att bygga det tält som konserterna hölls i.

Efter England så gav sig Mikey iväg till Göteborg för att bo och spela ihop med Markus, och vips så är båda nu i St Anton och väntas hem först till våren. Lite tomt här i lägenheten med andra ord. Men de är där tillsammans och jag vet att de har kul och trivs, då är jag också glad. Höll på att glömma att nämna, vi gjorde ju faktiskt en liten road tripp tillsammans också. Jag, Jamie och Dennis mötte upp Mikey i Birmingham och sedan så hade vi tio dagar tillsammans i England och Wales. Min födelsedag spenderade vi i London, inte illa alls faktiskt. Blev väldigt väl omhändertagen av ungdomarna. En semester att minnas med andra ord.

De flesta av er som får detta brev har följt mig på min resa och varit ett enormt stöd för mig, för det är jag er evigt tacksam. Nu blickar vi fram mot en grön jul och ett 2012 som vi inte har en aning om. Spännande tider med andra ord.

Önskar dig och dina nära och kära en underbar jul, och ett toppenbra tjugohundratolv. Jag lovar i alla fall att jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så bra, spännande och kärleksfullt som det bara är möjligt.

Charlotte, den evige optimisten